Thu. Sep 19th, 2024

Adil Auassar stopt na dit seizoen bij Sparta Rotterdam als profvoetballer. De 36-jarige captain van de nummer zes van de Eredivisie zal als jeugdtrainer behouden blijven voor de club. Die wens leeft al jaren bij de man die de laatste jaren de defensie van de Kasteelclub leidt.

Auassar zal als jeugdtrainer in de opleiding van Sparta gaan werken. „Daar werk ik al lange tijd naartoe”, vertelt Auassar. „Ik heb mijn diploma’s daarvoor al tien jaar op zak en ben me via studies en cursussen blijven doorontwikkelen tijdens mijn loopbaan. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging, aan nieuwe prikkels. Die denk ik hierin zeker te vinden. Sinds een aantal jaar geleden ben ik hierover al in gesprek gegaan met de club en de mensen die dicht bij me staan. Ik kijk daar enorm naar uit, nadat we dit seizoen hebben afgesloten op de manier die bij dit seizoen hoort.”

Auassar begon zijn carrière, overigens als middenvelder, bij FC Dordrecht. Via VVV-Venlo verdiende hij in de zomer van 2010 een toptransfer naar Feyenoord, waarna hij ook nog voor RKC Waalwijk, De Graafschap, Excelsior en Roda JC uitkwam, alvorens zijn carrière af te sluiten met vijf jaar Sparta.

Sparta neemt aan het einde van dit seizoen ook afscheid van Younes Namli. Het aflopende contract van de 28-jarige Deense middenvelder wordt niet verlengd. Dat geldt ook voor reservekeeper Tim Coremans en aanvaller Mohammed Tahiri.

Namli speelde dit seizoen achttien wedstrijden in de Eredivisie, waarvan tien in de basis. De oud-speler van onder meer sc Heerenveen en PEC Zwolle kwam niet tot scoren.

Sparta deed linksback Mica Pinto, die eveneens over een aflopend contract beschikt, een aanbieding voor verlenging. De Luxemburgse basiskracht heeft dit voorstel echter niet geaccepteerd en vertrekt daarom vermoedelijk uit Rotterdam. Sparta heeft de opties in de contracten van keeper Youri Schoonderwaldt en verdediger Delano Vianello gelicht. Zij liggen nu ook voor komend seizoen vast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *