Thu. Sep 19th, 2024

Loïc Lapoussin zal zich moeten verantwoorden bij Union nadat hij afgelopen weekend wegens “ongepast gedrag” uit de kern van Madagascar gezet was. “We wachten op zijn uitleg”, reageert Union-CEO Philippe Bormans. In de entourage van Lapoussin valt te horen dat hij zelf geen vragende partij was om de tweede interland te spelen en dat hij de toelating kreeg om uit te gaan.

Madagascar zag maandag na een 2-0-verlies tegen het Centraal Afrikaanse voetbalelftal – het duel vond in Kameroen plaats – zijn laatste kans op een kwalificatie voor de Afrika Cup teloorgaan. Lapoussin stond niet in de basis, noch zat hij op de bank. Terwijl hij donderdag in de met 0-3 verloren heenwedstrijd in de Malagassische hoofdstad Antananarivo nog aan de aftrap stond en volgens waarnemers “de beste speler” was.

Maar de Frans bondscoach Nicolas Dupuis maakte zaterdag bekend dat hij Lapoussin uit de selectie gezet had voor de return in Kameroen. Samen met ploegmaat Sylvio Ouassiero had hij naar verluidt de groepsregels overtreden. “Het gaat om ongepast gedrag waar ik absoluut niet achter sta. Zij zullen niet op het veld staan”, maakte Dupuis via facebook bekend.

Er bestaat onduidelijkheid over wat er precies met Lapoussin gebeurd is. Na het nieuws van zijn uitzetting uit de kern op zaterdag maakten bronnen in Madagascar gewag dat hij bij het uitgaan gezien is na het 0-3 verlies thuis tegen de Centraal Afrikaanse Republiek. Bij de thuisaanhang kwam die nederlaag slecht aan. In de entourage van Lapoussin valt evenwel te horen dat hij net als andere spelers de toelating gekregen had om uit te gaan, zodat ze hun gedachten konden verzetten. Ook zou Lapoussin vrijdag zijn coach bij Union, Karel Geraerts, op de hoogte gebracht hebben dat hij de volgende interland op maandag niet zou spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *