Thu. Sep 19th, 2024

Door de interlandpauze bij de Rode Duivels is Charles De Ketelaere (22) even weg uit Milaan, waar hij een moeilijk seizoen beleeft. In een exclusief gesprek met HLN en VTM praat ‘CDK’ over de lastige periode die hij doormaakt. Twijfelen aan zichzelf doet hij niet, maar… “Of die nul weegt? Tuurlijk wel. Daar ga ik niet over liegen.”

Verder heeft de middenvelder het over de steun van ploegmaats, de teneur in de (Italiaanse) media en zijn rol in de EK-kwalificatiecampagne. “Als ik bij AC Milan een belangrijke speler word, zal ik ook als international een belangrijke speler worden.”

De Ketelaere moet even nadenken als hij de vraag krijgt om zijn periode sinds die derde titel bij Club Brugge – midden mei – tot nu te omschrijven. “Teleurstellend. Of negatief. Niet wat ik ervan verwacht had. Na een goed seizoen en die stap (naar Milan, red.) – waar ik nog steeds achtersta – had ik gehoopt belangrijker te zijn. Hoe dat komt? Er is niet één reden. Een nieuwe omgeving, een hoger niveau. Gewoon de aanpassing aan veel zaken.”

De middenvelder werd door de media wél goed onthaald op San Siro. Met een assist bij zijn eerste basisplek. “Maar die match was niet zoveel beter dan de wedstrijden later, die worden omschreven als super slecht. Ik bekijk mijn prestaties door mijn eigen, neutrale bril. Niet hoe anderen mijn wedstrijden beoordelen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *