Thu. Sep 19th, 2024

Op 2 april zal het exact vijf jaar geleden zijn dat Jelle Bataille (23) debuteerde in eerste klasse. Ondertussen mag de flankspeler van Antwerp zich stilaan een volwassen prof noemen. “Ik maak minder domme fouten dan vroeger.” Met de ‘Great Old’ wil hij nu ook prijzen pakken.

Het is een blijgezinde Jelle Bataille die een paar dagen voor Antwerps match tegen Charleroi gaat zitten voor een interview. Een ongeslagen reeks van negen matchen doet een voetballer automatisch wat vrolijker door het leven stappen.

“Het is logisch dat de sfeer in de kleedkamer goed is, want we voelen dat het echt draait”, opent Bataille. “In het begin van de competitie wonnen we eens negen keer op rij, maar ik vind dat we nu beter zijn dan toen. In de jongste weken pakten we een paar overtuigende zeges, denk maar aan die 5-0 tegen KV Mechelen. Voetballend hebben we een volgende stap gezet. We beginnen elkaar almaar beter te vinden. Niet vergeten dat er in de zomer best nogal wat nieuwe spelers kwamen en da’s altijd een beetje zoeken.”

Intussen is Antwerp zodanig gerodeerd dat het in staat moet zijn om een woordje mee te praten in het titeldebat. “We staan nog altijd ‘maar’ derde, maar het kán wel”, vindt ook Bataille. “Vorig jaar waren we al blij dat we Play-off 1 haalden, nu voelen we dat we meer kunnen betekenen. Wat er intussen veranderd is? De ploeg is gericht versterkt. Jongens als Vincent Janssen, Toby Alderweireld, Calvin Stengs en Jurgen Ekkelenkamp betekenen een enorme meerwaarde. En dan is er nog de ontbolstering van Arthur Vermeeren, misschien wel onze beste ‘transfer’. Tel daar onze perfect uitgebalanceerde technische staf bij en dan heb je als club veel troeven.”

Bataille zelf speelt de jongste weken ook een steeds belangrijkere rol. In zijn tweede seizoen op de Bosuil heeft de West-Vlaming toch weer wat stappen vooruitgezet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *