Thu. Sep 19th, 2024

Eden Hazard wil, ondanks dat hij compleet uit beeld is, bij Real Madrid blijven. Een situatie zonder winnaars waarover ook Thibaut Courtois na de nieuwe zege tegen Liverpool vragen kreeg. Volgens de doelman incasseerde Hazard vooral na het WK een mentaal tikje.

Courtois wordt geciteerd door de Spaanse sportkrant MARCA. “Na zijn terugkeer van het WK in Qatar trainde Hazard zeer goed en hij wachtte op een kans, zeker omdat de Brazilianen er nog niet waren”, aldus Courtois over de intussen ex-Rode Duivel. “Maar de kans kwam niet en hij liet zijn hoofd wat hangen. Respectloos is hij wel nooit geweest.”

De Real-Brazilianen keerden op 26 december terug op training. Amper vier dagen later startte Vinicius Junior al in de basis tegen Real Valladolid, Rodrygo viel op het uur in en Hazard bleef negentig minuten op de bank.

Ook in de VTM 2-studio kwam Hazard gisteren ter sprake. Onze analisten Marc Degryse en Jan Mulder begrijpen niet dat hij bij Real wil blijven. “Als topsporter kan dit niet”, was Degryse bijzonder scherp (zie video boven). “Hij is gewoon bereid om nog eens een seizoen hetzelfde lot te ondergaan onder Ancelotti. En hij oogt nog gelukkig ook. Je kan ermee lachen, maar het is triest.”

De 32-jarige Hazard kwam in 2019 voor liefst 115 miljoen euro naar Madrid maar kon er zich nooit doorzetten, onder meer door blessures. Zijn laatste optreden in La Liga dateert van 11 september tegen Mallorca op de vijfde speeldag. Inmiddels zijn we twintig speeldagen verder in de Spaanse competitie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *