Thu. Sep 19th, 2024

Thomas Meunier (31) heeft zondag zijn eerste minuten in een maand tijd gemaakt. De Rode Duivel deed dat weliswaar in het tweede elftal van Dortmund, dat in de derde klasse uitkomt. Meunier is sinds begin februari weer fit na een spierblessure, maar lijkt uit de gratie gevallen in het Signal Iduna Park.

Meunier viel na het teleurstellende WK in Qatar en de daaropvolgende Duitse winterbreak midden januari uit met een spierblessure. Hij miste vijf wedstrijden en maakte zijn rentree in het competitieduel met Werder Bremen, op 11 februari. De Rode Duivel mocht toen in de diepe slotfase invallen bij een 0-2-voorsprong. Maar de volgende zes matchen kwam onze landgenoot niet meer van de bank. Dortmund-coach Edin Terzic geeft (voorlopig) de voorkeur aan Marius Wolf en winteraankoop Julian Ryerson.

Om toch wat wedstrijdritme op te doen, speelde Meunier afgelopen zondag mee met het tweede elftal van Dortmund, dat uitkomt in de Duitse derde klasse. Hij speelde de hele wedstrijd, maar kon niet vermijden dat Dortmund op eigen veld met 1-3 verloor van Dynamo Dresden. “Het beste voetbalgevoel van 2023 tot nu toe”, postte Meunier op Instagram. “Bedankt aan de U23 voor deze kans.”

Die laatste zin is natuurlijk voor interpretatie vatbaar, maar Meunier lijkt in elk geval niet langer in de bovenste schuif te liggen in Dortmund. Hij heeft er nog een contract tot medio 2024. Vorige week bracht het Spaanse ‘Mundo Deportivo’ hem nog in verband met een mogelijke transfer naar Barcelona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *