Thu. Sep 19th, 2024

Simon Mignolet (35) kondigt eerstdaags zijn afscheid aan bij de Rode Duivels. De doelman van Club Brugge verzamelde 35 caps en was er bij op drie WK’s (2014, 2018 en 2022) en twee EK’s (2016 en 2020).

Na Eden Hazard en Toby Alderweireld is hij de derde die afzwaait sinds het WK in Qatar. Begin februari hintte Mignolet in de podcast ‘Eleven Insiders’ al naar een mogelijk afscheid als international. “Het weegt op mijn carrière. In Brazilië heb ik twee vingers gebroken en voor het laatste EK ben ik door mijn knie gegaan. Los van het feit dat ik niet speelde, is dat wel een extra belasting op het voetbal dat ik wil spelen. Het zal afwegen worden wat op welk moment het belangrijkste is. Ik zal een mogelijk afscheid bij de Duivels bespreken met Club Brugge en ook thuis aanhalen, maar het is duidelijk dat ik voor maart een beslissing zal moeten nemen. In aanloop naar een nieuwe campagne moet dat duidelijk zijn en moet je eerlijk communiceren naar iedereen.”

Die beslissing is inmiddels genomen. Eerstdaags zal er officieel gecommuniceerd worden dat Mignolet stopt als Rode Duivel.

Mignolet maakte op 25 maart 2011 onder Georges Leekens zijn debuut als international in een uitwedstrijd tegen Oostenrijk (0-2-zege). Er volgden nog 34 caps. Hij was erbij op het WK 2014, EK 2016, WK 2018, EK 2020 en recent in Qatar op het WK 2022. Telkens als tweede doelman, achter de onbetwistbare nummer één Thibaut Courtois.

Na Eden Hazard en Toby Alderweireld is de huidige Gouden Schoen de derde Duivel die afzwaait na Qatar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *