Thu. Sep 19th, 2024

De sterren van Paris-Saint Germain zullen ook dit jaar de Champions League niet winnen. Met een quasi onzichtbare Mbappé en Messi verloor PSG ook de terugmatch van Bayern: 2-0. De Milan-Belgen staan wél in de kwartfinales na een draw bij Tottenham.

Bayern-PSG, een finale avant la lettre in de 1/8ste finales van de Champions League. Na de 0-1 in de heenmatch in Parijs lag de terugwedstrijd nog volledig open, vooral omdat PSG in München van bij de aftrap op Kylian Mbappé kon rekenen. Samen met Messi moest hij de scheve situatie recht trekken.

Na de rust kregen we een ander wedstrijdbeeld te zien, met Bayern dat een versnelling hoger schakelde. De thuisploeg was weer z’n dominante zelf en dwong PSG achteruit. Dat leverde ook op: Verratti leed balverlies op de rand van de eigen zestien, Choupo-Moting scoorde. Mbappé en Messi – vooral na de pauze quasi onzichtbaar – moesten opstaan, maar het was Gnabry die de wedstrijd op de counter helemaal besliste.

Voor PSG spat de eeuwige Champions League-droom zo alwéér uiteen in de 1/8ste finales.

Opnieuw strandt het schip van PSG in de achtste finales, ook voor Kylian Mbappé. Enorm ontgoocheld verscheen de Franse ster voor de camera’s. “We zijn heel teleurgesteld, maar dit is gewoon ons maximum. Ik had aan het begin van het seizoen gezegd dat we het maximale eruit zouden halen. Dit ons maximum, dat is de waarheid. We moeten onszelf in vraag stellen en verdergaan om het kampioenschap te proberen winnen.”

Mulder en Degryse snoeihard voor Mbappé en Messi: “Hij deed niets wat op een profvoetballer lijkt”

Oudgediende Thomas Müller staat met Bayern nog maar eens bij de laatste acht op het kampioenenbal. En dat Müller en co daarvoor opnieuw afrekenden met ene Lionel Messi, verbaasde de Duitser eigenlijk niet. “Tegen Messi lukt het altijd voor ons”, zei hij na afloop. “Toen Cristiano Ronaldo nog bij Real Madrid speelde, was het een pak lastiger tegen hem.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *