Thu. Sep 19th, 2024

“Niet te agressief worden. Het is niet omdat je voor een Nederlandse ploeg rijdt, dat je ook moeilijk moet doen”. Woorden van VRT-koerscommentator José De Cauwer tijdens de tweede rit van Parijs-Nice die bij Nathan Van Hooydonck niet in goeie aarde zijn gevallen. Onze landgenoot van Jumbo-Visma legde aan onze man in Parijs-Nice uit wat er precies aan de hand was, ondertussen reageerde De Cauwer met een kwinkslag.

En of elke seconde telt in Parijs-Nice. In een poging Tadej Pogacar vlak voor een tussenspurt even voor het einde van de tweede rit bonificatieseconden af te snoepen, deed Nathan Van Hooydonck er als ploegmaat van klassementsrijder Jonas Vingegaard alles aan om zich goed te positioneren. Daar hoorde zelfs een schouderduw aan het adres van de Australiër Matthews bij, toen Van Hooydonck dreigde ingesloten te geraken. Een actie die op weinig goedkeuring kon rekenen bij VRT-commentator José De Cauwer.

“Niet te agressief worden”, veroordeelde De Cauwer snel. “Van Hooydonck moet oppassen met dat soort akkefietjes, dat moet je niet doen. Dat is miserie veroorzaken. Voor hetzelfde geld valt er toch iemand.” Met dat oordeel bleek Van Hooydonck alles behalve opgezet. Op Twitter beet hij van zich af, met een niet mis te verstane sneer richting De Cauwer. “Ik werd zelf geduwd en kon geen kant meer op (zoals ook te zien in de video hieronder: het is Rui Oliveira van UAE die als eerste een kwak geeft, nvdr). José heeft volgens mij al lang niet meer gekoerst of hij heeft een bril nodig.”

Van Hooydonck reageerde vandaag bij onze man in de Koers naar de Zon: “Je ziet op de beelden dat ik op links een duw krijg van een renner van UAE. Die wilde mij natuurlijk uit het wiel van Pogacar. Hij week fel uit. Ik kon gewoon geen kant op, was volledig uit balans. Je ziet dat ik even de kluts kwas. Ik keek en dacht: ‘wat gebeurt er nu?’”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *