Thu. Sep 19th, 2024

Klasse op én naast het veld: Mbappé wordt topschutter aller tijden van PSG en wisselt van shirt met Nantes-spits die recent dochtertje van vijf verloor

Kylian Mbappé (24) heeft weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Het Franse fenomeen scoorde tegen Nantes zijn 201ste doelpunt in het shirt van PSG en werd zo alleen topscorer aller tijden van de club.

Na de wedstrijd zorgde hij voor nog een mooi moment door van shirt te wisselen met Nantes-spits Ganago, die weken geleden zijn vijf jaar oude dochtertje verloor na een ziekte.

Vorige week hees Mbappé zich met twee goals op gelijke hoogte van Edinson Cavani, gisterenavond ging hij de Uruguayaan voorbij met een doelpunt tegen Nantes. Al moest Mbappé wel even wachten op die treffer – pas in de toegevoegde tijd was het raak voor de Fransman. Doelpunt nummer 201 in Parijse loondienst, en dat in 247 wedstrijden. De komende jaren – hoeveel dat er nog zullen zijn, is maar de vraag – zal hij het record ongetwijfeld nog aanscherpen.

Mbappé toonde tegen Nantes ook nog maar eens dat hij meer is dan een doelpuntenmaker. Met een heerlijke assist buitenkant voet legde hij de bal panklaar op het hoofd van Danilo, die raak kopte. Assist nummer 96 in het shirt van PSG – op dat vlak moet hij enkel Ángel Di María (119) voor zich dulden.

Ook naast het veld zorgde Mbappé voor een mooi moment. In de catacomben wisselde hij van shirt met Nantes-spits Ignatius Ganago, die twee weken geleden zijn amper vijf jaar oude dochtertje verloor na een ziekte. Ganago stond trouwens ook op het scorebord in het Parc des Princes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *