Thu. Sep 19th, 2024

“Je komt altijd graag naar een plek waar je al eens hebt gewonnen.” Mathieu van der Poel wil na 2021 voor de tweede keer de Strade Bianche op zijn palmares schrijven. “Dat Van Aert en Pogacar er niet zijn, verandert de wedstrijd. Maar ik ga daarom niet per se anders koersen”, zegt de Nederlander op de kanalen van Alpecin-Deceuninck.

Bijna exact een maand na zijn triomf op het WK veldrijden begint Van der Poel morgen aan het wegseizoen. “Echt genoten heb ik niet van mijn zege in Hoogerheide”, opent hij. “Dat is allemaal redelijk beperkt gebleven. Na een korte rustperiode begon de voorbereiding op het wegseizoen. Die is vlekkeloos verlopen. Mijn vormpeil is dan ook goed. Maar om echt naar mijn beste niveau toe te groeien, heb ik vaak een paar wedstrijden nodig.”

Met wie hij morgen in en rond Siena alvast niet moet afrekenen op weg naar een tweede triomf, zijn Pogacar en Van Aert. Voor beide renners past de Strade Bianche niet in de plannen. “Het koersscenario is moeilijk te voorspellen. In een wedstrijd zoals de deze kunnen 100 dingen gebeuren. Dat Van Aert en Pogacar niet deelnemen, verandert natuurlijk wel een beetje de koers. Het is aangenaam om renners te hebben die mee de koers maken en die je kan gebruiken. Maar of ik door hun afwezigheid anders ga koersen? Neen, niet per se.”

Gisteren ging Van der Poel de Toscaanse grindwegen al eens verkennen. “Er lag heel weinig grind, het leek meer op slechte asfalt. Iedereen weet dat dat heel weersafhankelijk is. Het heeft hier best wel wat geregend.” Tot slot ging het over de magere balans van Alpecin-Deceuninck. De ploeg heeft nog geen enkele zege dit seizoen. “Dat zorgt zeker niet voor meer druk. Druk voel ik sowieso niet al te snel. Dat is nu niet anders.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *