Thu. Sep 19th, 2024

Verdiende overwinning voor Lotto-Dstny in Le Samyn. Na een dominante koers snelde Milan Menten naar de overwinning. Onze 26-jarige landgenoot klopte Hugo Hofstetter en Edward Theuns na een incidentrijke sprint. Opvallend: Menten trok bij het zegegebaar zijn schouder uit de kom.

Na het openingsweekend in wielergek Vlaanderen trok ook het Waalse wielerseizoen zich vandaag op gang met Le Samyn. Tim Declercq ontbrak door een kuitblessure, zijn ploegmaat Fabio Jakobsen werd vooraf aanzien als de grote favoriet. Maar die kende geen al te beste openingsfase. De Nederlander kwam, net zoals Hugo Hofstetter, vroeg ten val. Al viel de schade bij beide heren goed mee.

De vroege vlucht bestond uit zeven renners. Gilles De Wilde, Stanislaw Aniolkowski, Kamil Malecki, Tord Gudmestad, Mads Østergaard Kristensen, Lenaic Langella en Philippe Jacob trokken in het offensief. Onder meer Trek-Segafredo en Alpecin-Deceuninck bepaalden in de achtergrond het tempo van het peloton. Jumbo-Visma was niet van de partij.

Op zestig kilometer van de finish werden de koplopers al ingerekend. Opmerkelijk vroeg, maar op het lokale circuit ging het tempo van het peloton dan ook de hoogte in. Viermaal moesten er twee hellingen en twee kasseistroken afgewerkt worden. Iedereen wilde goed gepositioneerd aan die hindernissen beginnen.

In de voorlaatste ronde smakte Jakobsen, samen met ploegmaat Martin Svrček, wéér tegen de grond. Dit keer had de Nederlander zich wél flink bezeerd. De sprinter kwam nadien niet meer in koers. Serieuze domper voor Soudal-Quick.Step, waarna de wedstrijd voorin meteen losbrak.

Vooral Lotto-Dstny toonde zich gretig. Zo ook de 20-jarige Alec Segaert, maar die was niet mee toen een kopgroep van zes Belgen ontstond. Victor Campenaerts, Jarne Van de Paar, Jasper Stuyven, Stan Dewulf, Dries De Bondt en Jenthe Biermans leken op weg naar de finish in Dour. Tot het peloton in de absolute slotfase alsnog terugkeerde.

Een sprint moest voor de beslissing zorgen. Daarin kwam Kasper Asgreen ten val, waarna Milan Menten iedereen aftroefde. Verdiende overwinning voor Lotto-Dstny na een dominante koers. Hugo Hofstetter werd net zoals vorig jaar tweede. Edward Theuns vervolledigde het podium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *