Thu. Sep 19th, 2024

Topschutter aller tijden bij de Rode Duivels was hij al, nu is Romelu Lukaku (29) ook de best scorende Belg in Champions League. Dankzij z’n doelpunt tegen Porto liet hij op het lijstje Dries Mertens (35) ter plaatse.

7 voor Manchester United, 2 voor Chelsea en 8 voor Inter. Dat maakt 17 goals in de Champions League voor Romelu Lukaku. Sinds de Champions League in zijn huidige vorm het levenslicht zag in 1992 scoorde geen Belg meer goals dan de spits van Inter.

Met 17 doelpunten doet hij een goaltje beter dan Dries Mertens. Kevin De Bruyne vervolledigt de top drie met 12 rozen. Verder nog in de top vijf: Eden Hazard met 10 doelpunten en het duo Luc Nilis-Hans Vanaken met elk 9 eenheden achter hun naam.

Nemen we voorloper Europacup I erbij dan heeft Lukaku nog werk voor de boeg. Paul Van Himst was in de voorloper van de huidige Champions League goed voor 20 goals. De ene Anderlecht-legende heeft dus nog een zetje nodig om de andere van de troon te stoten. Luc Nilis heeft op dat vlak trouwens ook 17 goals in plaats van 9.

Op de eeuwige topschutterslijst van de Champions League (sinds 1992) staat Lukaku met z’n 17 goals… 82ste. Het zegt iets over de (non-)prestaties van de Belgen op het kampioenenbal. Ter vergelijking: Cristiano Ronaldo scoorde 140 keer in de Champions League en op zijn 22ste zit Kylian Mbappé ook al aan 40 goals.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *