Thu. Sep 19th, 2024

De topper tussen Arsenal en Manchester City leverde ook twee opvallende momentjes op. Met Kevin De Bruyne in de hoofdrol. Want naast zijn goal en assist (zie onder) kwamen het ook tot twee kleine akkefietjes. Met Arsenal-trainer Mikel Arteta en met de thuisfans. In the heat of the moment.

Op een voetbalveld kent Kevin De Bruyne zelden genade. Ook niet met mensen met wie hij jaren vruchtbaar heeft samengewerkt. Ook niet met mensen die hem hoog hebben zitten.

Mikel Arteta was drie jaar lang de assistent van Pep Guardiola bij Manchester City. En een van de trainers die zich tussen 2016 en 2019 regelmatig over De Bruyne ontfermde. Samen met Guardiola kneedde hij mee de De Bruyne die we vandaag zien – de orkestmeester van Man City.

Ondertussen is Arteta al drie jaar coach van Arsenal. En wanneer een onsportieve coach voor zijn bank een bal voor de neus van De Bruyne wil wegtikken, dan speelt het temperament op. De Bruyne gaf Arteta in de topper tussen Arsenal en City in het begin van de tweede helft een flinke por omdat hij gehinderd werd om snel in te gooien. Hij gooide er nog wat woorden achterna. In the heat of the moment. Zo gaat dat in toppers waarin veel op het spel staat – een leidersplaats in de Premier League. Dan durven potjes wel eens overkoken.

Bij zijn vervanging zag De Bruyne in minuut 88 nog een paar bekers rond zijn hoofd vliegen. Hij keek en grijnsde eens naar de daders. Hij zweepte het publiek wat op met armbewegingen. En controleerde dan ostentatief een van de projectielen met de voet (zie video onder). Geen genade. Achteraf maakte hij er grapje over op Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *