Thu. Sep 19th, 2024

Thibaut Courtois trok dan toch naar Rabat. Niet om te spelen, wel om Real Madrid mee naar winst te schreeuwen op het WK voor clubs. Samen met zijn gezin – Mishel, Adriana en Nicolàs mochten na de spectaculaire finale mee het veld op.

Na veel wikken en wegen was Thibaut Courtois toch afgereisd naar Rabat om de finale bij te wonen. Lange tijd leek het erop dat hij in Madrid zou moeten blijven om daar aan zijn revalidatie te werken. Maar een tripje over en weer om zijn ploegmaats vanuit de tribune aan te moedigen, dat kon uiteindelijk weinig kwaad. Spelen zat er hoe dan ook nog niet in. Het risico op een scheur in de lies was te groot. Met verloofde Mishel en kinderen Adriana en Nicolàs had hij de oversteek naar de Marokkaanse hoofdstad gemaakt. Na het laatste fluitsignaal nam Courtois zijn gezin mee het veld op. De doelman gaf tijdens de festiviteiten zijn medaille aan Adriana en Nicolàs. De twee waren stevig onder de indruk. Nadien gingen ze graag op de foto’s van de agentschappen.

Verdedigend oogde Real zonder Courtois dan wel een pak minder secuur – Al-Hilal uit Saudi-Arabië kon invallersdoelman Lunin liefst drie keer kloppen. De Madrilenen flitsten meer dan genoeg om met gemak het WK voor clubs te winnen. Vinícius als protagonist met twee goals en een assist. Ook Valverde scoorde twee keer, Benzema pikte tussendoor zijn doelpunt mee.

Zo kroont Real Madrid zich voor de vijfde keer tot beste club ter wereld – een record – én zet het de Europese overwinningstocht op het WK voor clubs verder – slechts zelden pakt een ploeg uit een ander continent de oppergaai. Chelsea was de laatste die zich liet verrassen, in 2013 verloren de ‘Blues’ de finale van het Braziliaanse Corinthians.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *