Thu. Sep 19th, 2024

Jenthe Biermans (Arkéa Samsic) heeft de eerste editie van de Muscat Classic (1.1), een nieuwe eendagswedstrijd in Oman, op zijn naam geschreven.

De 27-jarige Kempenaar haalde het na 173,7 km tussen Al Mouj Muscat en Al Bustan in een sprint met een uitgedund peloton voor landgenoot Jordi Warlop (Soudal-Quick/Step) en de Italiaan Andrea Vendrame (AG2R Citroën). Met Maxim Van Gils (Lotto Dstny) en Lennert Teugels (Bingoal WB) eindigden nog twee Belgen in de top 10. Het is voor Biermans zijn eerste profzege.

Biermans maakte afgelopen winter de overstap van Israel-Premier Tech naar Arkéa Samsic. Hij schenkt zijn Franse ploeg de eerste zege van het nieuwe seizoen. Biermans begon zijn seizoen eind januari al met een tweede plaats in de Classica Communitat Valenciana.

De Muscat Classic dient als een voorbereidingskoers op de Ronde van Oman (2.Pro), die zaterdag van start gaat.

Stefan de Bod heeft zich vrijdag tot Zuid-Afrikaans kampioen tijdrijden gekroond. De 26-jarige renner van het Amerikaanse EF Education-Easypost, een teamgenoot van Jens Keukeleire, was de beste na 28 km met start en aankomst in Oudtshoorn. Hij finishte in 32:12 (gem. 52,18 km/u) en was 1:40 sneller dan Alan Hatherly, een teamgenoot uit de jongerenploeg van EF Education. Brandon Downes vervolledigde het podium op 1:44.

Uittredend kampioen Byron Munton (Epronex) strandde op de vierde plaats, op 2:13. Voor De Bod is het de eerste nationale tijdrittitel bij de senioren. In 2019 werd hij Afrikaans kampioen tegen de klok.

De renner stapte eind vorig seizoen van Astana over naar EF Education. Hij werkte vrijdag zijn eerste wedstrijd af voor zijn nieuwe ploeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *