Thu. Sep 19th, 2024

Na de beklijvende climax van afgelopen zondag kabbelt het veldritseizoen naar zijn eind. Met nog twee manches in de X²O Badkamers Trofee en één in de Superprestige kunnen enkele renners en rensters hun seizoen in schoonheid afsluiten. Wat staat er nog op het spel? Een overzicht.

Alle truien zijn de deur uit. Mathieu van der Poel en Fem van Empel kroonden zich tot de nieuwe wereldkampioenen, maar dat wil niet zeggen dat er niets meer op het spel staat. Het is nu aan de anderen om de laatste overwinningen van het seizoen binnen te halen.

Zaterdag valt in Middelkerke het doek over de Superprestige. De Noordzeecross heeft weinig veranderingen in petto. Lars van der Haar staat bij de mannen met een geruststellende voorsprong van zes punten aan de leiding. Ploegmaats Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt volgen op twee en drie en kunnen nog van positie wisselen. De kloof tussen beiden bedraagt slechts één punt. Als Iserbyt twee plaatsen voor Vanthourenhout eindigt, wipt hij over zijn teamgenoot.

Met winst in Niel, Merksplas, Heusden-Zolder en Gullegem voert Ceylin del Carmen Alvarado het vrouwenklassement aan. Inge van der Heijden en Denise Betsema zijn de eerste achtervolgers. De vierde in de stand volgt op ruime afstand, waardoor het podium volledig Nederlands zal kleuren. Puck Pieterse en Fem van Empel lieten de Superprestige aan zich voorbijgaan en speelden dus geen rol in het klassement.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *