Thu. Sep 19th, 2024

Met het aantrekken van Cristiano Ronaldo kreeg Al-Nassr deze winter een flinke kwaliteitsimpuls. De vijfvoudige winnaar van de Ballon d’Or moet de club uit Saoedi-Arabië aan de landstitel helpen, maar de komst van de Portugese vedette heeft tegelijkertijd ook voor meer motivatie bij de concurrentie gezorgd.

Middenvelder Luiz Gustavo, die in het verleden onder meer voor VfL Wolfsburg en Bayern München speelde, geniet van de aanwezigheid van Ronaldo. “Het voordeel voor ons team is dat we elke dag van hem leren. Hij beschikt over geweldige technische en fysieke kwaliteiten.”

De 35-jarige Braziliaan laat in een interview met RT Arabic ook doorschemeren dat de wedstrijden van Al-Nassr er ondanks de komst van Ronaldo niet makkelijker op zijn geworden. “De aanwezigheid van Cristiano geeft onze rivalen meer stimulans om de koploper te verslaan. Het maakt onze wedstrijden moeilijker. De tegenstanders proberen hun best tegen hem te doen. Cristiano motiveert iedereen.”

Afgelopen weekend maakte Ronaldo zijn eerste officiële treffer namens Al-Nassr. De 38-jarige aanvaller wist een penalty te benutten in de blessuretijd. Zijn doelpunt volstond echter niet voor de overwinning tegen middenmoter Al Fateh. Al-Nassr staat nog wel op kop in de Saudi Pro League.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *