Thu. Sep 19th, 2024

Op animo was het in de topper tussen Antwerp en Club Brugge wachten tot na het laatste fluitsignaal. Club-middenvelder Raphael Onyedika stak tot drie keer toe een middenvinger uit naar de Antwerpfans en ontstak zo nog een opstootje. Noa Lang voelde zich dan weer de hele wedstrijd geviseerd door het thuispubliek. “Maar dat hoort bij voetbal, maakt het mooi.”

Eén lange geeuw. Dat was de topper – nu ja… – tussen Antwerp en Club Brugge op de Bosuil. Geen goals, weinig kansen, weinig goed voetbal. Veel strijd, dat wel. Maar hét akkefietje werd toch na affluiten uitgevochten. Raphael Onyedika joeg om één of andere reden de thuisfans in het harnas, waarop er een relletje ontstond tussen de spelers op het veld. Onder meer Toby Alderweireld liet zich stevig gelden. “De beelden tonen duidelijk wat hij gedaan heeft”, zei hij bij Eleven Sports. “En meer hoef ik daar niet over te zeggen.”

Ook Noa Lang had bij de rechtenhouder wel wat te zeggen over het vijandelijk sfeertje. “Ik ben heel geliefd hier”, zei de Nederlander met een cynisch lachje. Hij werd naar eigen zeggen heel de match lang op de korrel genomen. “Als ze zo’n dingen over de scheidsrechter zingen, wordt de wedstrijd volgens mij niet uitgespeeld. Ze supporteren niet eens voor hun team. Misschien zint het hen niet dat we hier vorig jaar kampioen zijn geworden… Maar dat hoort bij het voetbal, maakt het ook mooi. Helaas heb ik hen niet stil kunnen maken met een doelpunt.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *