Thu. Sep 19th, 2024

Twee op twee voor Sam Welsford. De Australiër won – net als gisteren – de massaspurt in de Ronde van San Juan. Fabio Jakobsen werd tweede, Giacomo Nizzolo derde. Remco Evenepoel probeerde het peloton nog te verrassen samen met de Amerikaan Quinn Simmons, maar hun late aanval strandde op drie kilometer van de finish.

Het slotakkoord van de Ronde van San Juan kondigde zich aan als een veredeld criterium. Zeven ronden van elk 16 kilometer, goed een slotetappe van 112 kilometer. Vier vluchters – waaronder onze landgenoot Reynders – kleurden de rit. Gaandeweg viel er een pion weg, totdat Vacek en Salgueiro overbleven.

Het duo werd op ruim 10 kilometer van de streep opgepeuzeld, waarna Remco Evenepoel en de Amerikaan Simmons ervandoor gingen. Het duo bouwde op een korte tijd een voorsprong uit van 30 seconden. Al bleek dat niet voldoende om een aanstormend peloton af te houden.

We kregen een nieuwe massaspurt. Daarin trok Welsford – net als gisteren – aan het langste eind. Jakobsen zat lange tijd ingesloten, kwam er dan nog wel uit, maar geraakte niet meer voorbij de Australiër die een twee op twee boekte. Nizzolo eindigde op plek drie. De eindzege van Miguel Angel Lopez kwam niet meer in gevaar.

Plots was hij daar Remco Evenepoel. Bij het ingaan van de laatste ronde ging de wereldkampioen mee met Simmons. “Misschien wel onverwacht, maar dat was wel het plan. Misschien niet zo vroeg. Ik had liever een aanval ingezet op 4 a 5 kilometer van de streep, maar als Simmons gaat, moet je mee zijn. Ik wist dat het sowieso heel moeilijk ging zijn om voorop te blijven.” Hoe blikt Evenepoel terug op de Ronde van San Juan? “Ik zit goed op schema. Ik voelde dat ik elke dag beter werd. Nu keer ik voor enkele dagen terug naar België, vooraleer ik opnieuw naar Calpe trek. In België zal het even wat rustiger zijn na drie weken met vele trainingsuren.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *