Thu. Sep 19th, 2024

De paal hield hem van zijn eerste voor AC Milan. In Italië blijft CDK op zoek naar betere cijfers. En een beetje meer geluk. Milan sneuvelde in de verlengingen tegen Torino. Domper. Coach Pioli liet zijn spelers als straf op het trainingscomplex slapen.

Aan zijn goeie loopacties lag het niet. Aan zijn inzet evenmin. In de Coppa Italia, tegen Torino, kreeg Charles De Ketelaere zijn kans in de spits, als vervanger van Olivier Giroud. Zijn eerste basisplaats bij Milan sinds 25 oktober. Zijn eerste volledige match ook – ineens 120 minuten zelfs.

Omdat Milan een druk programma heeft, roteerde Stefano Pioli fors. De meeste sterkhouders kregen rust. Het waren vooral de backups die op mochten draven, gesteund door een paar basisspelers als Diaz en Tonali. Ook de twee andere Belgen stonden aan de aftrap bij Milan: Alexis Saelemaekers en Aster Vranckx. Voor de oud-speler van KVM was het zijn eerste basisstek tout court bij de Rossoneri. Divock Origi ontbrak door aanhoudend blessureleed.

Voor de pauze kwam De Ketelaere twee keer dichtbij een doelpunt. Hij devieerde een corner met het hoofd tegen de verste paal. Weer pech – sinds 1 april 2022 heeft hij in een officiële match niet meer gescoord. Hij greep zich naar de haren. Op slag van rust creëerde hij voor de zestien ruimte voor zichzelf. Zijn harde schot was te centraal gericht. Milinkovic-Savic (ex-Standard) wist daar wel raad mee.

In het slot (0-0) bracht Pioli sterren Leão en Giroud in om de kwalificatie af te dwingen. De Ketelaere schoof weer een rijtje achteruit en werd weer wakker. Twee keer klopte hij nog aan, maar Milinkovic-Savic stond pal.

In de verlengingen besliste Adopo de match in het voordeel van Torino. Tik voor de Italiaanse kampioen. De Ketelaere, de enige Belg nog tussen de lijnen, boog ostentatief het hoofd. Punten scoor je zo niet.

“Ik liet hem spelen omdat hij een belangrijke speler is”, zei coach Stefano Pioli na de match. “In een andere rol dan gewoonlijk, mede doordat Giroud nog niet zo veel heeft getraind sinds het WK en niet altijd elke drie dagen kan spelen. Hij bewoog goed en maakte enkele goede acties, maar we moeten allemaal beter doen.”

Pioli had trouwens nog een onaangename verrassing voor z’n spelers in petto. Als straf mochten De Ketelaere en co niet naar huis, maar moesten ze verplicht op trainingscomplex Milanello slapen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *