Thu. Sep 19th, 2024

De Italiaanse voetbalwereld is in rouw. Oud-international en -teammanager van de nationale ploeg Gianluca Vialli is op 58-jarige leeftijd overleden. Vialli stierf aan de gevolgen van pancreaskanker.

In 2018 kreeg Vialli het harde verdict te horen dat hij aan pancreaskanker leed. Ondanks zijn ziekte ging Vialli, boezemvriend van bondscoach Roberto Mancini, aan de slag bij de nationale ploeg als teammanager. Aan de zijde van Mancini triomfeerde Vialli vorig jaar nog op het EK met Italië. Hun knuffel ging toen de wereld rond.

Vorige maand, op 14 december, kondigde Vialli aan zijn functie neer te leggen omdat de strijd tegen zijn ziekte te veeleisend was. Vialli werd opgenomen in een ziekenhuis in Londen, waar hij vanochtend op amper 58-jarige leeftijd overleed.

De Italiaan speelde in zijn carrière voor Cremonese, Sampdoria, Juventus en Chelsea. Hij was ook twee jaar trainer van de ‘Blues’ en één seizoen van Watford. Vialli verzamelde 59 caps voor de Italiaanse nationale ploeg. In de finale van de Europacup II in 1990 scoorde Vialli overigens de twee treffers in de verlengingen voor Sampdoria in de 2-0-zege tegen… Anderlecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *