Thu. Sep 19th, 2024

Op 4 januari zit de kerstvakantie van de UCI erop en dat is voor Toon Aerts het sein om zijn voorstel tot sanctie van twee jaar schorsing te betwisten. Aerts kondigde eerder aan zich niet neer te leggen bij zijn schorsing, wordt dus nog vervolgd.

Toon Aerts gaat zoals aangekondigd in beroep tegen de eventuele schorsing tot 16 februari 2024 en kan zich nu wenden tot het Anti Doping Tribunaal van de UCI, waarin een onafhankelijke commissie zetelt. Of dat ook tot een vermindering van de schorsing kan leiden, valt nog af te wachten.

Aerts en zijn verdediging zijn in elk geval van plan om de komende twee weken nog extra analyses en testen uit te voeren, die eventueel kunnen aantonen dat hij in januari 2022 een afwijkend testresultaat op Letrozole had door een vervuild suplement.

De renner is bovendien zijn krullende manen kwijt. Aerts verscheen in de podcast ‘Cross’ van Play Sports opnieuw met een kortgesneden coupe. De crosser had zijn haar laten groeien om zijn zaak te verdedigen met een haaranalyse, intussen was de stof uit zijn lichaam en mocht zijn haar eindelijk geknipt worden.

“De resultaten van het nieuwe haaronderzoek zijn binnengelopen en die analyse toont dat het product sinds deze zomer niet meer is gevonden. De blootstelling aan Letrozole is dus gestopt na het vorige crossseizoen. Waarschijnlijk komt het dus uit voedingssupplementen”, aldus Aerts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *