Thu. Sep 19th, 2024

De aanwerving van een nieuwe CEO voor wielerploeg Lotto-DSTNY zit in de eindfase.

Van twee overgebleven kandidaten wordt vrijdag bekendgemaakt wie de opvolger wordt van John Lelangue. Volgens de Franse krant Le Télégramme is de keuze al gevallen op de Franse ex-renner Stéphane Heulot (51).

De zoektocht naar een nieuwe CEO zal maanden hebben geduurd. Namen van Axel Merckx, Rik Verbrugghe en Andrei Tchmil passeerden de revue. Axel Merckx haakte zelf af, Andrei Tchmil kreeg via headhunterbureau Blackbox te horen dat hij “onvoldoende ervaring” had, rond Rik Verbrugghe bleef het verder stil.

Nog twee kandidaten komen volgens onze informatie in aanmerking voor de job. Frank Glorieux, voormalig topman van Cycling Vlaanderen, leek lange tijd op pole postion te staan. De andere kandidaat is Stéphane Heulot, Fransman en ex-renner (1992-2002) bij ondermeer Banesto, GAN, La Française des Jeux en BigMat.

Volgens de Bretoense krant Le Télégramme zou de beslissing al genomen zijn en wordt Heulot de opvolger van John Lelangue. Heulot is een ex-Franse kampioen (1996). Hij reed in 1996 drie dagen in de gele trui, tot hij met knieproblemen moest opgeven in de zevende etappe.

Na zijn carrière richtte hij in 2009 een eigen ploeg op: Besson Chaussures (later Saur-Sojasun, dan Sojasun). De ploeg hield in 2013 op te bestaan. Daarna ging hij als manager aan de slag bij het Amerikaanse Rally Cycling, een ploeg uit derde divisie. Daar stapte hij op in 2019.

Heulot mag dan Fransman zijn, hij woont met zijn partner Nele Dewaele in Oekene, een deelgemeente van Roeselare. Nele Dewaele is een kinesitherapeut die nog voor Saur-Sojasun, het ex-team van Heulot, heeft gewerkt.

Volgens onze informatie werden donderdag contractbesprekingen gevoerd, met de bedoeling om ze af te ronden. Vrijdag zou Lotto-DSTNY de naam van de nieuwe CEO officieel bekend maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *