Thu. Sep 19th, 2024

Lotto-Dstny zal in 2023 niet aan de start van de Ronde van Italië verschijnen. Het Belgische team maakt komend seizoen geen deel meer uit van de WorldTour en is daarom niet verplicht om alle WorldTour-koersen te rijden. De ploeg wil in die periode enerzijds punten pakken en zich anderzijds optimaal voorbereiden op de Tour de France.

Lotto-Dstny, vanaf volgend jaar de naam van het huidige Lotto-Soudal, degradeerde eind dit seizoen uit het hoogste echelon van het wielrennen, de WorldTour. Als een van de beste twee ProTeams kreeg het wel een automatische wildcard voor alle WorldTour-koersen, maar als ProTeam zijn ze niet verplicht om aan al die wedstrijden deel te nemen. Daarom past de ploeg in 2023 voor de Giro. Lotto-Dstny wil in die periode kleinere koersen als de Vierdaagse van Duinkerke rijden, om daar ‘makkelijker’ punten te kunnen sprokkelen. Bovendien acht de ploeg zichzelf niet matuur genoeg om drie grote rondes te rijden.

Naast de Ronde van Italië past Lotto-Dstny ook voor Tirreno-Adriatico en de Ronde van het Baskenland. Dat ook het seizoensbegin in Australië – zijnde de Tour Down Under (17/1 – 22/1) en Cadel Evans Great Ocean Road Race (29/1) – ontbreekt op het programma, was al bekend. “Een bewuste keuze om zoveel mogelijk renners en personeel aanwezig te hebben op onze eerste stage in januari”, klonk het vorige week bij de ploeg.

De Tour staat uiteraard wél op het programma, net als de Vuelta. In de Ronde van Frankrijk moet sprinter Caleb Ewan voor de ritzeges zorgen. Arnaud De Lie (20), de revelatie van afgelopen seizoen, rijdt in 2023 nog geen grote ronde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *