Thu. Sep 19th, 2024

Football didn’t come home, maar Gareth Southgate (52) blijft wel aan als Engels bondscoach tot na het EK van 2024 in Duitsland.

“We zijn erg blij dat Gareth Southgate voortdoet als bondscoach van Engeland, en aan het roer zal staan tijdens onze campagne richting het EK 2024″, meldt Mark Bullingham, CEO van de FA. “Gareth en assistent Steve Holland hebben altijd onze volledige steun genoten, onze planning voor het EK start nu.”

Southgate had nog een contract tot eind 2024. Maar nadat Engeland vorige week op het WK in Qatar in de kwartfinales werd uitgeschakeld, liet hij optekenen dat hij goed moest nadenken over zijn toekomst. De voormalige verdediger kende naar eigen zeggen moeilijke momenten in de voorbije 18 maanden. Zo degradeerde Engeland uit de A-divisie van de Nations League na drie nederlagen en drie draws, tijdens de met 0-4 verloren wedstrijd tegen Hongarije werd Southgate uitgejouwd door de eigen supporters.

De voormalige coach van Middlesbrough en de Engelse beloften werd in 2016 aangesteld aan het hoofd van The Three Lions. Op het WK van 2018 leidde Southgate de Engelsen naar de vierde plaats, in de troostfinale waren de Rode Duivels met 2-0 te sterk. Drie jaar later volgde een eerste EK-finale voor Engeland, maar Italië trok daarin na strafschoppen aan het langste eind.

In de kwalificaties voor het EK 2024 is Engeland ondergebracht in een groep met Italië, Oekraïne, Noord-Macedonië en Malta. De eerste twee van elke groep plaatsen zich voor het EK. De eindronde in Duitsland staat geprogrammeerd van 14 juni tot 14 juli 2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *