Thu. Sep 19th, 2024

Na de match was er ook nog een opvallend moment tussen Kylian Mbappé en Achraf Hakimi. De twee zijn ploegmaats bij PSG en tweetten doorheen het WK ook een paar keer over en weer. Terwijl zijn Franse collega’s na het laatste fluitsignaal meteen gingen vieren, maakte Mbappé een praatje met Hakimi. De twee wisselden daarna van shirt en gingen al knuffelend uiteen.

Als Belgen kennen we er alles van, nu ondergaat Marokko hetzelfde lot: verliezen tegen een klinisch Frankrijk in de halve finales van het WK voetbal. Sofyan Amrabat (ex-Club) reageerde bijzonder ontgoocheld. Hakimi en Mbappé zorgden dan weer voor mooie beelden bij hun shirtwissel.

Sofyan Amrabat reageerde ontgoocheld nadat hij met Marokko aan het kortste eind had getrokken in de halve finale met Frankrijk op het WK (2-0). “Misschien kunnen we achteraf terugkijken op een heel mooi toernooi, maar nu is het vooral heel zuur dat je zo dicht bij de finale strandt. Dat is heel pijnlijk. Wat moet ik zeggen? Het is gewoon heel erg zuur, meer kan ik er niet van maken.”

“Vanaf het begin lieten ze het initiatief aan ons. Ze lieten onze centrale mensen vrij. Olivier Giroud liet mij de hele wedstrijd lang niet lopen. Ik zei dat hij daarmee moest ophouden, maar hij had schijnbaar die opdracht gekregen. Door die stomme tegengoal loop je achter de feiten aan. Wat wij het hele toernooi hebben gezien, is dat het comfortabeler voetballen is als je op 1-0 komt en hiermee speel je Frankrijk in de kaart.”

“Zij hebben zoveel snelheid voorin. Maar we kunnen ook trots zijn, als je ziet hoe wij tegen de regerend wereldkampioen gespeeld hebben. Dan moet Roman Saïss na tien minuten van het veld en later ook Noussair Mazraoui… dan wordt het heel zwaar tegen zo’n team. Misschien kunnen we achteraf terugkijken op een heel mooi toernooi, maar nu is het vooral heel zuur dat je zo dicht bij de finale strandt. Dat is heel pijnlijk.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *