Thu. Sep 19th, 2024

Nederland staat in de kwartfinales van het WK voetbal, en dat betekent ook dat bondscoach Louis van Gaal nog altijd het mooie weer verzorgt in Qatar. Met deze keer zelfs bijna een kus voor Memphis Depay, nadat hij een paar dagen geleden Dumfries al een smakkerd gaf. Soit, volgende opdracht: Argentinië. “Het toernooi begint morgen pas echt voor ons.”

Een nieuwe dag, een nieuwe portie spektakel op de persconferentie van Louis van Gaal. Deze keer geflankeerd door Memphis Depay. Het ging er zelfs ietwat romantisch aan toe toen er werd gevraagd naar hun gezamenlijk verleden bij Manchester United. “Ik vind het heel erg dat Ángel Di María daarna een keer geroepen heeft dat ik de slechtste trainer ben die hij ooit gehad heeft. Hij is één van de weinige spelers die dat zegt. Hier naast me zit Memphis.

Over naar de orde van de dag. Morgen wachten Lionel Messi en Argentinië. Maar toch vooral Lionel Messi. Hoe Van Gaal hem wilt afstoppen? “Dat gaan we niet aan jou vertellen, dan verraden we onze tactiek. En dat zou dom zijn. Al is het niet zo moeilijk om op te merken dat je de passlijnen naar Messi best dicht kan zetten. Argentinië is een topland, met topvoetballers. Het toernooi begint morgen echt voor ons. Alhoewel ik geen afbreuk wil doen aan al die landen die we hebben verslagen. Maar Argentinië en eventueel Brazilië in de volgende ronde zijn toch andere landen dan die we eerder troffen.”

Ook Depay kwam aan het woord. Vooral om zijn visie te geven op het soms opvallende gedrag van zijn bondscoach. “Hij betekent veel voor ons team, dat zie je ook aan onze resultaten. De discipline in ons team is verstrengd, wat belangrijk is om een resultaat neer te zetten. Iedereen kent z’n visie en karakter. Zijn grootste kwaliteit is dat hij een hecht team kan bouwen. En hij is heel duidelijk naar ons toe. Hij verwacht veel van de spelers, en wij willen hem een goed toernooi schenken.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *