Thu. Sep 19th, 2024

Argentinië heeft orde op zaken gesteld en trekt als poulewinnaar naar de achtste finales tegen Australië. Messi en co wonnen hun derde groepsduel overtuigend van Polen na goals van Mac Allister en Alvarez. Messi zelf miste een penalty. De Polen stoten desondanks ook door, zij moeten daarin de wei in tegen Frankrijk. Lewandowski en co ontsnapten op basis van het doelpuntensaldo, een 1-2-zege tegen Saoedi-Arabië was voor Mexico onvoldoende om voor de achtste keer op rij de achtste finales op een WK te halen.

Cristiano Ronaldo (37), Lionel Messi (35), Robert Lewandowski (34). De Golden Oldies overleven in Qatar. Een zevenvoudig Ballon d’Or faalde vanop de stip, maar is nog niet uit gedanst. Argentinië dankt zijn nieuwe lichting. De oude kreeg in Doha het gejuich.

Het contract van Messi bij PSG loopt straks af. En er staan wel meer clubs in het rijtje, dan die driftige ex. Inter Miami heeft zijn lijntjes uitgelegd, via investeerder David Beckham. In de entourage van Messi klinkt het dat hij nog niets heeft beslist, ondanks een aanhoudende stroom der geruchten.

Uithalen naar doel deed de voormalige Gouden Bal meer dan eens tegen de onmondige Polen. Het geluk was voor zijn ploegmaats. Alexis Mac Allister (23), een maat van Trossard bij Brighton, bracht net na rust de verlossing. Julian Alvárez (22), zijn nieuwe hoop voorin, zorgde voor zekerheid. De uitschuiver in de eerste match, tegen de Saudi’s, werden in twee matchen uitgewist.

Argentinië zocht nog naar een derde.

Maar een match eindigde in een uitslag waar beide ploegen zich in konden vinden. De Argentijnen winnen de groep. De Poolse ster Robert Lewandowski, op een eiland, is nog niet uitgespeeld. Polen overleeft en stoot met weinig overschot door naar de achtste finales.

Vlak voor affluiten zetten de Argentijnen een laatste keer hun Messi-song aan.

Goud blinkt nog altijd in Qatar. De vele supporters met sterretjes in de ogen kunnen Messi nog minstens een keer zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *