Thu. Sep 19th, 2024

Zijn veldritseizoen moet nog beginnen, maar dat betekent niet dat de wegfiets in een hoekje van zijn garage stof staat te vergaren. Wout van Aert (28) heeft vandaag zelfs al de Omloop verkend. Samen met ploegmaats Benoot, Van Baarle, Laporte, Affini, de broers Van Dijke, Van der Sande en ploegleiders Niermann en Wynants toerde Van Aert bijna vier uur door de Vlaamse Ardennen. In een tocht van 135 kilometer deden Van Aert en co de finale van de Omloop aan. “Jumbo’s on a mission”, luidt de niet mis te verstane titel van de Strava-activiteit. Van Aert won vorig jaar de Vlaamse opener met overmacht. Eerder vanochtend ging de groene trui uit de Tour ook al 8,7 kilometer lopen in 40 minuten tijd. Van een productieve dag gesproken.

Eduardo Sepulveda (31) en Johannes Adamietz (24) zullen vanaf 2023 uitkomen voor Lotto Dstny. Adamietz ondertekende een contract voor twee jaar, Sepulveda voor een jaar. “Deze twee renners geven de ploeg meer body in wedstrijden met veel hoogtemeters”, verklaart sportief manager Kurt Van de Wouwer in een persbericht.

De Duitser Adamietz maakt in 2023 zijn profdebuut bij Lotto Dstny. Hij onderscheidde zichzelf afgelopen seizoen onder meer met een zevende plaats in de Sibiu Cycling Tour. Als renner van een continentale ploeg reed hij zich bovendien in de kijker in de Deutschland Tour. “Ik ben een renner die het best tot zijn recht komt in het hooggebergte en heuvelachtige klassiekers. Op dat terrein wil ik me bij Lotto Dstny verder ontwikkelen. Dit is echt een droom die uitkomt”, aldus Adamietz.

Sepulveda is een ervaren naam op het hoogste niveau. Hij eindigde het seizoen met een zevende plaats in de Ronde van Langkawi, maar ook zijn ritoverwinning en derde plaats in het eindklassement van de Ronde van Turkije maakten indruk. “Het is mijn eerste keer in een Belgisch team en ik kijk ernaar uit om iedereen te ontmoeten. Ik ben klaar om mijn ploeggenoten aan mooie resultaten te helpen en ook zelf regelmatig voor de winst te strijden.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *