Thu. Sep 19th, 2024

Andries Noppert verdedigt morgenmiddag tegen Senegal het doel van Oranje. Na maanden speculeren komt daarmee een antwoord op de vraag wie de doelman van het Nederlands elftal gaat zijn op het WK in Qatar.

De 28-jarige Noppert is de eerste doelman van Heerenveen en zat in september voor het eerst bij de selectie van Oranje. Van Gaal, die bij dit soort keuzes vertrouwt op de analyse van keeperstrainer Frans Hoek, verkiest de boomlange keeper boven Justin Bijlow en Remko Pasveer.

Zaterdag had Oranje de generale repetitie voor de start van het WK. Zoals Van Gaal altijd wil trainde de boogde basisploeg twee dagen voor een interland 11 tegen 11 tegen de wissels. De vraag wie de eerste doelman zou worden, werd daar beantwoord.

Bij de persconferentie gaf Van Gaal aan inderdaad een keuze te hebben gemaakt, maar deze nog niet vrij te willen geven. ,,Ik geef nooit mijn opstelling vrij voor de wedstrijd”, aldus de bondscoach. Of zijn keuze voor de wedstrijd van Senegal ook geldt voor andere wedstrijden, geeft de trainer ook niet vrij. ,,Ik heb niet een vast elftal, dat is nooit zo.”

Daarbij bevestigde Van Gaal dat Memphis Depay morgen op de bank begint. De aanvaller van Barcelona kwam 22 september voor het laatst in actie en is nog niet wedstrijdfit. Vincent Janssen van Royal Antwerp FC is naar alle verwachting zijn vervanger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *