Thu. Sep 19th, 2024

Het nieuwe vlaggenschip van de Rode Duivels en Red Flames is een… vliegtuig. Net voor de afreis van de Rode Duivels naar het WK voetbal is de ‘Trident’ onthuld, een gloednieuwe Airbus die morgen zijn doopvlucht naar Parijs maakt: komt er ook een Eden Hazard-zitje?

De kapiteins van de Rode Duivels en de Red Flames, Eden Hazard en Tessa Wullaert, kregen wel de eer het nieuwe vliegtuig te onthullen. Na een kleine lichtshow viel het doek en was het rode vliegtuig met donkere staart zichtbaar. Het drietandlogo van de Rode Duivels en het vlammenembleem van de nationale vrouwenploeg is mooi en groot op de romp geschilderd. Het ontwerp komt van de hand van Airbrush-kunstenaar André Eisele, alias ‘the painting machine’.

Het interieur van het vliegtuig is voorlopig nog niet aangekleed in het thema van de Rode Duivels. “Het interieur moeten we nog finetunen”, aldus Leroy. “Het zou mooi zijn als het binnenin ook voetbal uitstraalt, zodat mensen die het vliegtuig nemen kunnen zeggen: ‘Ik zit op de plaats van Eden Hazard of Tessa Wullaert’.”

Eden Hazard moest na de voorstelling samen met de andere Rode Duivels snel de bus op richting het andere vliegtuig op weg naar het WK in Qatar. Wullaert bleef met de Red Flames achter. Zelf misten de Flames nipt een kwalificatie voor het vrouwen-WK, maar ze kijken uit om volgend jaar met het vliegtuig naar Engeland voor een interland te vliegen.

Dat de Red Flames een evenwaardig logo krijgen op het nieuwe vliegtuig is symbolisch voor een gelijkwaardige behandeling: “Het is een volgende stap in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal,” zegt Wullaert. “Die erkenning is belangrijk voor het respect en aandacht.”

Natuurlijk doet het wat zeer in het hart dat zij zich niet konden plaatsen voor het vrouwen-WK, terwijl de Rode Duivels nu op weg zijn naar het ultieme toernooi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *