Tue. Sep 17th, 2024

Eli Iserbyt (25) heeft geen tweede Europese titel kunnen behalen. Zondag in Namen verliet hij het EK veldrijden immers voortijdig. De reden hiervoor was dat hij last had aan het been en geen kracht meer kon zetten. Zo verder rondrijden had geen enkele zin meer, waarna Iserbyt de remmen dichtkneep. De West-Vlaming ondergaat woensdag in Antwerpen een MRI-scan. Die moet uitwijzen wat de oorzaak is van de pijn.

“Woensdagavond of donderdag weten we wellicht meer”, stelde Jurgen Mettepenningen, manager van Pauwels Sauzen-Bingoal. “Dan kennen we de uitslagen van de scan. Hopelijk zit Eli Iserbyt niet met een langdurige blessure opgezadeld. Liefst van al is het een kwaal van zeer korte duur. Eli kon zijn kansen op het EK niet voluit verdedigen. Hij kon op een gegeven moment geen kracht meer zetten op één been. Dan stopt het en doe je er beter aan om af te stappen. Het is afwachten wat de resultaten van de MRI-scan ons zullen leren.”

Corné van Kessel maakt op 1 januari de overstap van Tormans CX naar Deschacht-Hens-Maes. Zijn nieuwe team maakte de komst van de 31-jarige Nederlander bekend. Van Kessel ondertekende een contract voor twee jaar. Hij zal zijn debuut maken tijdens de X2O Trofee in Baal, op Nieuwjaarsdag.

De Nederlander stond de voorbije maand aan de kant met een gebroken sleutelbeen, na een val begin oktober op training. Hij reed nog maar twee crossen dit seizoen. Eind september werd hij veertiende in Beringen, begin oktober vijfde in Meulebeke. Vrijdag viert hij in de Superprestige-manche in Niel zijn comeback.

Van Kessel zag zijn overstap van het Tormans CX-team naar Deschacht-Hens-Maes als een stap vooruit. “Ik ben blij dat ik tot dit jonge, ambitieuze team kan toetreden. De kansen die ik er krijg wil ik met beide handen grijpen om mij effectief in de top vijf te manifesteren. Het viel me ook op hoeveel aandacht er wordt besteed aan de samenwerking en communicatie tussen staff en renners.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *