Thu. Sep 19th, 2024

Terwijl het ene fenomeen z’n afscheidstournee afwerkte, kwam het andere tot volledige ontbolstering. Alejandro Valverde (42) mocht vooral tijdens de Vuelta vanop de eerste rij meemaken hoe Remco Evenepoel (22) de laatste stap naar de absolute wereldtop zette. “Remco doet dingen die iedereen met verstomming slaan”, is de Spanjaard vol lof.

Met een knappe zesde plek in de Ronde van Lombardije zette Alejandro Valverde begin oktober al een punt achter zijn rijkgevulde carrière, maar de Spanjaard pikte gisteren ook nog het door ASO georganiseerde na-Tourcriterium van Singapore mee. Jonas Vingegaard mocht als Tourwinnaar natuurlijk de handen in de lucht steken, maar achteraf werd Valverde ook gevraagd naar Remco Evenepoel. “Als hij verder doet zoals hij nu bezig is, zal hij zeker een groter palmares dan het mijne uitbouwen”, aldus Valverde, zelf met onder meer een wereldtitel, een Vuelta en vier zeges in Luik toch ook allesbehalve een sukkelaar. “Op zijn leeftijd wereldkampioen zijn en de Vuelta, Luik en San Sebastián winnen – dat is indrukwekkend.”

Valverde gaat zelfs nog een stap verder: “In mijn ogen is hij momenteel de beste renner ter wereld. Tadej Pogacar is exceptioneel, maar Remco doet dingen die iedereen met verstomming slaan. Hij is zo superieur. Voor mij is hij met voorsprong de beste renner ter wereld.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *