Thu. Sep 19th, 2024

Eli Iserbyt pakt drie op drie in wereldbeker, maar gooit het komende wedstrijden over andere boeg. “Jullie zullen een meer afwachtende Iserbyt zien, ook al voel ik me super goed.”

Drie op drie. Alle Wereldbekerwedstrijden gewonnen. Baas in veldritland. Maar de komende wedstrijden haalt Eli Iserbyt (25) de voet een beetje van het gaspedaal. Hij gaat afwachtender koersen, kondigt hij aan. Hij wil energie sparen om over twee weken fris aan de start van het EK te staan. “Gevaarlijk”, beseft hij zelf. “Ik ga op twee paarden gokken en dat kan fout aflopen.”

Iserbyt vindt het zelf moeilijk om uit te leggen wat hij precies van plan is. De drie eindklassementen – Wereldbeker, Superprestige, X2O – zijn deze winter zijn grote doelen, maar hij droomt ook van andere zaken, zoals bijvoorbeeld het EK in Namen (6 november). “Ik heb geleerd dat frisheid die dag heel belangrijk is”, zegt hij. Reden waarom hij zijn manier van koersen wat heeft bijgestuurd. Als hij twaalf maanden geleden kon winnen met een minuut verschil, dan deed hij dat. Vandaag denkt hij anders. “Tien seconden of één seconde is ook goed. Een wiel volstaat”, zegt hij.

De komende crossen moet dat nog duidelijker worden. Iserbyt wil energie sparen die hij dan hopelijk in Namen kan gebruiken. “De bedoeling is dat jullie een meer afwachtende Iserbyt gaan zien, ook al voel ik me super goed. Een moeilijke oefening, want tegelijk wil ik geen enkele cross weggeven. De Koppenberg is voor mij even belangrijk als het EK, dus die wil ik echt winnen, en toch moet ik een manier vinden om wat reserve te houden.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *