Thu. Sep 19th, 2024

Het is nog niet zeker dat Jonas Vingegaard volgend jaar zijn titel in de Tour de France zal verdedigen. Dat vertelt Merijn Zeeman, sportief directeur bij Jumbo-Visma, in een gesprek met VeloNews.

Jonas Vingegaard won dit jaar voor het eerst de Tour de France. Maar het ligt nog niet vast dat hij in 2023 opnieuw de Ronde van Frankrijk zal rijden. Sportief directeur Merijn Zeeman zegt bij VeloNews dat er nog niets is beslist. “Jonas is momenteel nog op vakantie. Als hij terugkeert, willen we graag zijn ideeën horen. Hij heeft nog nooit de Giro gereden, dus dat is zeker een optie.”

Vingegaard is niet de enige klassementsman bij Jumbo-Visma. Ook Primoz Roglic zou graag eens zegevieren in de Tour de France. “We zullen de voorkeur van Primoz nog wel horen”, aldus Zeeman. “Een gesprek volgt met de staf en de coaches. In december zullen we weten wat we moeten doen.”

Het is dus niet ondenkbaar dat Vingegaard zal starten in de Ronde van Italië. Met meer dan 70 kilometer tegen de klok lacht de Giro de tijdrijders toe. En de Deense Tourwinnaar behoort tot de beste tijdrijders. “Zeker als hij in vorm is”, weet Zeeman. Dat is ook Remco Evenepoel, die nog niet wilde verklappen welke grote ronde hij in 2023 rijdt. Samen met Vingegaard in de Giro?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *