Thu. Sep 19th, 2024

“Chelsea bevrijdt Lukaku.” Volgens de doorgaans goed ingelichte ‘Gazzetta dello Sport’ wil Inter Romelu Lukaku (29) ook na dit seizoen in Milaan houden. Een deal waar Chelsea niet weigerachtig tegenover staat.

Romelu Lukaku stond vandaag voor het eerst sinds 28 augustus weer op het trainingsveld met de spelersgroep na zijn hardnekkige spierblessure. Een stap in de goede richting. Afwachten nu of hij dit weekend al in de selectie zit voor het duel tegen Fiorentina. Intussen wordt er in de Italiaanse media alweer gespeculeerd over zijn toekomst.

Want blijft de Rode Duivel ook na dit seizoen bij Inter? Als het van de Italianen afhangt wel. Inter wil de huidige huurdeal met één jaar verlengen, tot 2024. Aan zo goed als dezelfde voorwaarden. Dat wil zeggen: een huurprijs van 8 miljoen euro plus bonussen. Inter betaalt ook Lukaku’s nettoloon van zo’n 7 miljoen euro. Een definitieve terugkeer zou aanstaande zomer niet aan de orde zijn – daar zijn de Nerazzurri niet kapitaalkrachtig genoeg voor. Niet vergeten dat Chelsea in 2021 maar liefst 113 miljoen euro neertelde voor Lukaku en dat het een deel van dat bedrag wil recupereren. Voor een akkoord over een verlenging op huurbasis is het nog te vroeg, maar Chelsea zou willen meewerken. Niet onlogisch. Eigenaar Todd Boehly ziet namelijk weinig in Lukaku als Chelsea-spits na zijn teleurstellend vorig seizoen op Stamford Bridge. Hij scoorde toen amper acht Premier League-goals.

Aan Lukaku om dit seizoen de criticasters opnieuw de mond te snoeren. Hij begon goed met een goal tegen Lecce, maar viel snel uit met een spierblessure in de linkerdij. Nu is er licht aan het einde van de tunnel. Komt ‘Big Rom’ nog op toerental voor de start van het WK?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *