Thu. Sep 19th, 2024

Remco Evenepoel is momenteel op huwelijksreis met Oumi in de Malediven. Hij beloofde niet elke dag naar zijn smartphone te kijken. We raden hem aan dat vanavond wel te doen, want dan wordt in Milaan het Giro-parcours gepresenteerd. Een vooruitblik.

Volgens Italiaanse traditie zijn enkele sleutelpunten van het Giro-parcours al gelekt. Het begint in de Abbruzzen met een tijdrit van 18,4 km tussen Fossacesia en Marina Ortona. Een vlakke chrono met hellende slotkilometer. De tijdrijders worden verwend want in de tweede week volgt een vlakke tijdrit van circa dertig kilometer in de buurt van Cesena (Emilia – Romagna). Op de voorlaatste dag alvorens naar Rome te vliegen voor de slotetappe wacht nog een halve klimtijdrit: een vlakke aanloop en nadien bergop naar Monte Lussari in de Julische Alpen. In totaal zo’n 65 tijdritkilometers. Een trendbreuk. In de Vuelta (31,1 km), Giro (26,3 km) en Tour (53,1 km) van 2022 kwamen de tijdrijders veel minder aan hun trekken. Het speelt in de kaart van Evenepoel en doet misschien ook Wout van Aert overstag gaan. In de Tour heeft hij alles gewonnen wat hij kan. Probeert hij in de Giro zijn grenzen te verleggen. Met Kelderman en Van Baarle heeft Jumbo-Visma renners aangetrokken die in de Tour-selectie het ontbreken van Van Aert kunnen opvangen.

Uiteraard wordt in de Giro 2023 ook veel geklommen. De zevende rit eindigt op Gran Sasso – Campo Imperatore. Ook Crans Montana in Zwitserland, Monte Bondone en Tre Cime di Lavaredo ontvangen een aankomst bergop. Verder staat een mini-versie van de Ronde van Lombardije met aankomst in Bergamo en een lastige heuvelrit in Napels gepland. De rest komen we vanaf 17u30 te weten in het Teatro Lirico Giorgio Gaber van Milaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *