Thu. Sep 19th, 2024

Real Madrid is pessimistisch over het aantreden van Thibaut Courtois in de Clásico, de topper tussen Real en Barcelona van zondag. Het medisch bulletin van de Duivels, vandaag 5 weken en 6 dagen voor de eerste confrontatie op het WK.

De rug van de nationale nummer een voelt beter aan, maar hij herstelt trager dan initieel verwacht. De medische staf van Real zal overuren moeten maken om hem fit te krijgen. Zelf wil Courtois geen risico’s nemen. Het WK indachtig.

Courtois miste de voorbije vier matchen bij Real – tegen Shakhtar (twee maal), Osasuna en Getafe. Tijdens de dubbele Nations League-confrontaties met Wales en Nederland speelde de rug al op. Hij speelde tegen Oranje door. Vorig seizoen sukkelde hij ook maanden met een pubalgie, een blessure in de liesstreek.

Vandaag hoopt Real meer te weten over zijn beschikbaarheid zondag. Trainen zal hij niet.

Ook Inter legt Romelu Lukaku vandaag op de testbank. Daarna wordt beslist wanneer hij bij de groep aansluit. Bij Inter durven ze zich momenteel nog niet uitspreken of hij dit weekend tegen Salernitana opnieuw zijn opwachting maakt in de kern. Sowieso zullen ze hem rustig aan brengen.

‘Big Rom’ staat al sinds eind augustus aan de kant met een vervelende spierblessure. Hij heeft nog zes weken om klaar te raken voor de eerste match op het WK. De echte comeback is wellicht voor Fiorentina, binnen 10 dagen. Daarna heeft hij nog zeven matchen (inclusief een interland) om voldoende ritme op te doen met het oog op het WK. Hij panikeert nog niet.

Dortmund heeft nog geen duidelijkheid over de (lichte?) liesblessure die Thomas Meunier dinsdag opliep in de Champions League. Vandaag wordt hij verder behandeld.

AC Milan stoomt Charles De Ketelaere (spiervermoeidheid) klaar voor de confrontatie met Monza, binnen 10 dagen. Tegen Verona dit weekend wordt wellicht geen risico genomen. Alexis Saelemaekers wacht een race tegen de klok om tijdig fit te raken voor Qatar. Hij zit op schema op binnen de verwachte termijn te herstellen van zijn knieblessure (6-8 weken).

Jérémy Doku ondergaat maandag een nieuwe scan. Dan wordt beslist of hij deels de groepstraining weer kan hervatten Rennes. Hij heeft een klein ongemak in de kuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *