Thu. Sep 19th, 2024

Geen kopmannen zonder knechten. HLN reikt zoals elk jaar de Kristallen Zweetdruppel uit – de prijs voor de beste Belgische helper in het wielerpeloton. Wie zich dé waterdrager van het voorbije seizoen mag noemen, daar beslist ú over! Op woensdag 12 oktober om 21u45 zal de winnaar bekend worden gemaakt tijdens de live uitzending op VTM.

Tiesj Benoot (Jumbo-Visma, 28)

Speelde als wegkapitein, rustbrenger en polyvalente helper een belangrijke rol in zeges van Wout van Aert in de Omloop en de E3 Saxo Bank Classic in Harelbeke. Ook in Dauphiné en de Tour was de Drongenaar van goudwaarde voor Van Aert, Roglic en Vingegaard. Hij stond zelf op het podium van Dwars door Vlaanderen, Gold Race en Clasica San Sebastian.

Jasper De Buyst (Lotto-Soudal, 28)

Vier keer trok hij dit seizoen, tussen al zijn persoonlijke fysieke ellende door, de winnende sprint aan voor Caleb Ewan, evenveel keer deed hij dat voor Arnaud De Lie. Met al zijn ervaring als lead-out en pistier speelde De Buyst een knappe bijrol in het succesjaar en de snelle, fenomenale ontwikkeling van het jonge Waalse sprinttalent van Lotto-Soudal.

Pieter Serry (Quick.Step-Alpha Vinyl, 33)

In de vier grote triomfmomenten van Evenepoel (LBL, San Sebastian, Vuelta en WK) was slechts één renner er altijd bij: Serry’tjen, zoals hij door zijn ploegmaats liefkozend wordt genoemd. Op het WK zette hij de Belgen in een zetel door 130 kilometer op kop te rijden, in San Sebastian rolde hij met een versmachtend tempo bergop de rode loper uit voor Evenepoel.

Nathan Van Hooydonck (Jumbo-Visma, 26)

Op 12 van zijn 48 koersdagen zat Van Hooydonck in het winnende kamp: Van Aert, Vingegaard, Roglic, Laporte, Evenepoel… allen maakten ze gretig gebruik van hardrijderskwaliteiten. Hetzij om een dag op kop van het peloton te rijden, hetzij om met één versnelling de winnende move te lanceren. Honderd procent overgave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *