Thu. Sep 19th, 2024

Eli Iserbyt heeft de eerste klassementscross op zijn naam geschreven. In het Amerikaanse Waterloo was de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal een klasse sterker dan de rest. Laurens Sweeck werd tweede. Europees kampioen Lars van der Haar kwam als derde over de streep. Bij de vrouwen won de jonge Fem van Empel na een sprint met twee tegen haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado.

Het veldritseizoen is al enkele weken bezig, maar vandaag stond de eerste klassementscross op het programma. In het Amerikaanse Waterloo vond de openingscross van de wereldbeker plaats. Eli Iserbyt had er duidelijk zin. De West-Vlaming vloog er meteen in en ging als een bezetene tekeer. De tegenstand zag duidelijk af. Al in de tweede ronde had hij een voorsprong te pakken op de rest. De vogel leek gaan vliegen, maar dat was buiten Laurens Sweeck gerekend. De voormalige Belgische kampioen zette de achtervolging in.

Sweeck probeerde het wel, maar Iserbyt was simpelweg te sterk. De strijd om de derde plaats was wel spannend. Michael Vanthourenhout, Europees kampioen Lars van der Haar en de piepjonge Thibau Nys waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk werd Van der Haar derde. Een sterke Nys kwam als vijfde over de streep. Een prestatie waar de jonge snaak trots op mag zijn.

Van Empel wint bij de vrouwen

Fem van Empel trok aan het langste eind bij de vrouwen. De 20-jarige Nederlandse haalde het na een sprint met twee van haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado. Lucinda Brand werd derde en zorgde zo voor een volledig Nederlands podium. Denise Betsema kwam als vierde over de streep voor Annemarie Worst. Er kwam geen enkele Belgische deelneemster aan de start.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *