Thu. Sep 19th, 2024

De stevige structuur van Club Brugge krijgt verder vorm. Blauw-zwart versterkt zich met sports manager Tom Caluwé, de voorbije seizoenen een sleutelfiguur in het succes van KV Mechelen. Portret van de man die geprezen wordt om zijn inzicht en voetbalinhoudelijke kwaliteiten.

They can’t stop, they won’t stop. De uitbouw van Club Brugge krijgt opnieuw een boost, deze keer met de inbreng van sports manager Tom Caluwé. In de voetbalwereld – en in Mechelen in het bijzonder – geprezen om zijn inzicht en voetbalinhoudelijke kwaliteiten. De ex-speler van Malinwa, FC Utrecht en Willem II krijgt de leiding over het sportieve compartiment van de landskampioen – hij wordt daarin bijgestaan door Sports coördinator Maarten Dedobbeleer. Samen nemen ze een deel van de verantwoordelijkheden over van algemeen manager Vincent Mannaert, die weliswaar eindverantwoordelijke blijft. Eerder dit jaar stelde Mannaert met Guilian Preud’homme ook een CEO voor Club NXT en YLA, de vrouwenploeg van blauw-zwart, aan.

Caluwé trad in 2018 toe tot de sportieve cel van KV Mechelen, waar hij in de schaduw van sportief directeur Stefaan Vanroy al snel indruk maakte. Eens die aan de kant werd geschoven omwille van het Propere Handen-dossier, trad Caluwé op de voorgrond. Al is dat veel gezegd – de éénvoudige Rode Duivel houdt er niet van om in de schijnwerpers te staan. Zo vormde hij samen met Wouter Vrancken een uitstekende tandem in de voorbije successeizoenen van KV Mechelen, zonder daarbij ooit de aandacht naar zich toe te trekken. Ook bij Club Brugge moet Caluwé nauwgezet samenwerken met Carl Hoefkens en zijn sportieve staf. Alsook met de scoutingcel, die met de aanstelling van Dévy Rigaux als recruitment manager en Kjeld Ford als recruitment coördinator recent flink uitgebouwd werd.

In voetbalmiddens staat Caluwé, woonachtig in Londerzeel, te boek als een nuchtere, realistische manager. Iemand die heel menselijk en prettig in de omgang is. Een sportieve pion die nooit impulsieve of ondoordachte beslissingen neemt. Voetbalinhoudelijk op weinig fouten te betrappen, zonder ooit hoog van de toren te blazen. Het is met die vakkennis én zijn persoonlijkheid dat hij de jongste jaren indruk maakte, onder meer bij enkele topclubs. De interesse van Club is er al een tijdje, alleen was het juiste moment voor alle partijen er nu gekomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *