Thu. Sep 19th, 2024

Twintig wedstrijden en achttien doelpunten. Dit is het voorlopige historische record van Viktoria Plzeň in de meest prestigieuze clubcompetitie ter wereld – de Champions League. Vijftien schutters kwamen in de statistieken.

De droom van elke voetballer is om één keer in de Champions League te spelen. Een doelpunt maken in deze competitie is voor veel spelers gewoon een leuke bonus. De vreugde van het scoren van een doelpunt in het grootste deel van de competitie werd genoten door 15 vechters uit Pilsen, die in totaal 18 doelpunten scoorden. De gelukkige scorers en de exacte volgorde waarin ze hebben gescoord, vindt u in de volgende hoofdstukken.

Pilsen speelde de allereerste wedstrijd in de Champions League in het Praagse Eden met BATE Borisov uit Wit-Rusland. Toen het erop leek dat beide tegenstanders na de eerste helft zonder doelpunten naar de hutten zouden gaan, combineerde Pavel Horváth met Václav Pilař, die de bal presenteerde aan Petr Jiráček, die Marko Bakoš vond, voor wie scoren geen probleem meer was. Na rust kwamen de gasten echter op gelijke hoogte en was de wedstrijd afgelopen.

De Slowaakse vertegenwoordiger Marek Bakoš werd gedropt bij BATE. Hij scoorde het enige doelpunt van Viktorka in de thuiswedstrijd en scoorde ook in Wit-Rusland. Daar was zijn doelpunt genoeg om te winnen. Ook in dit duel sloeg hij aan het einde van de eerste helft toe, dit keer na de actie van Milan Petržela, hij scoorde vanaf de rand van het kleine strafschopgebied en leidde Pilsen naar de voorjaarsgevechten van de Europa League. Viktorka had in Milaan al verschillende kansrijke kansen, maar scoorde niet in het San Siro. Lange tijd leek het erop dat ze zelfs in de thuiswedstrijd niet zouden zegevieren. De Rossoneri stonden in de 89e minuut met 2-0 voor en gingen op weg naar de overwinning. Maar toen rende Bakoš weg van de bezoekende verdediging, presenteerde de bal aan David Bystroň en creëerde Viktorka een sprankje hoop…