Thu. Sep 19th, 2024

Nog wat zwaarder onder vuur. Harry Maguire speelde gisteravond op Wembley zijn 48ste interland, maar in Engeland beginnen media en fans zich steeds luider af te vragen of hij straks op het WK wel zijn 50ste interland moet spelen. De 29-jarige verdediger van Manchester United, door Ten Hag bij Man United al naar de bank verwezen, ging in de fout bij de eerste twee goals van Duitsland. De Engelsen maakten die achterstand helemaal goed (3-2), om Duitsland finaal nog zien gelijk te maken: 3-3.

Maguire begon het seizoen nog als aanvoerder van Manchester United, maar raakte onder Erik ten Hag al snel zijn basisplaats kwijt na zijn zwakke optredens tegen Brighton (1-2) en Brentford (4-0). Met Raphaël Varane en Lisandro Martínez als centraal duo won United vervolgens vier keer op rij, maar toch speelde Maguire deze week twee keer 90 minuten tegen Italië (1-0-nederlaag) en Duitsland.

Maguire kreeg van ‘Daily Mail’ een 4 voor zijn optreden tegen Duitsland. “Er klonk al luid boegeroep toen zijn naam werd omgeroepen voor de wedstrijd en tijdens de match werd het er niet beter op. Ging twee keer in de fout bij de eerste tegengoal en gaf de bal weg bij de 0-2. Het was ongemakkelijk om naar te kijken.”

‘The Guardian’ plaatst ook vraagtekens bij de basisplaatsen van Maguire, twee maanden voor de start van het WK. “Wanneer zijn waarschuwingen geen waarschuwingen meer, maar gewoon signalen dat het tijd is voor verandering?”, vroeg verslaggever Barney Ronay zich op Wembley af nadat Maguire in minuut 52 eerst balverlies leed bij het uitvoetballen en vervolgens een onhandige penaltyfout beging op de snelle Jamal Musiala. Gündogan zette de strafschop om voor de 0-1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *