Thu. Sep 19th, 2024

Vorige week streek de Belgische WK-selectie neer in Australië. Sindsdien zaten Wout van Aert en co elke dag op de fiets. Een blik op de trainingsweek van de Belgische kopmannen.

Wout van Aert en Remco Evenepoel kwamen vorige week aan in Australië. De twee kopmannen kenden sindsdien een andere voorbereiding op het WK van komende zondag. Evenepoel reed drie dagen geleden de individuele tijdrit (en veroverde brons), Van Aert focust zich volledig op de wegrit.

Evenepoel en Van Aert trainden dan ook lang niet altijd samen. Die laatste zat sinds vorige week ruim 26 uur op de fiets, goed voor 864,68 kilometer in totaal. Van Aert bedwong ook 11.763 hoogtemeters. Evenepoel legde de voorbije week 693,67 kilometer af.

Vooral de trainingstocht van gisteren springt in het oog. De Belgische selectie werkte een langeduurtraining van vijf tot zes uur af. ‘t Is nodig om kilometers in de benen te krijgen, want de wegrit van zondag is liefst 267 kilometer lang.

In totaal moeten de mannelijke profs over 25 hellingen. Na de start gaat het peloton richting het dak van de wegrit met de Mount Keira op 473 meter boven de zeespiegel. Een klim van 7,9 kilometer aan 5,2% gemiddeld. Nadien gaat het naar de plaatselijk ronde van 17,1 kilometer, die twaalf keer wordt afgewerkt. Elke ronde liggen de Mount Ousley en de Mount Pleasant te wachten.

Van Aert en Evenepoel moeten ons land naar succes loodsen. Helpers Stan Dewulf, Quinten Hermans, Yves Lampaert, Pieter Serry, Jasper Stuyven en Nathan Van Hooydonck vervolledigen de selectie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *