Thu. Sep 19th, 2024

Kylian Mbappé wou niet deelnemen aan een fotoshoot met de Franse nationale ploeg. De Franse voetbalbond weigerde om de overeenkomst over de portretrechten van de spelers te wijzigen, maar deed uiteindelijk water bij de wijn.

De aanvaller zette daarmee de Franse voetbalbond (FFF) onder druk. Hij wou dat de afspraken over portretrechten worden gewijzigd. Mbappé gaf in een verklaring aan dat “hij en zijn vertegenwoordigers het ten zeerste betreuren dat er geen akkoord kon worden bereikt, zoals gevraagd, in aanloop naar het WK.”

Het conflict sleept al maanden aan. In maart weigerde Mbappé deel te nemen aan een sponsoractie, waarmee hij aangaf zich niet te kunnen vinden in de bestaande overeenkomst tussen de internationals en de bond. De aanvaller van Paris Saint-Germain wil zeggenschap houden over de merken waarmee hij wordt geassocieerd.

FFF-voorzitter Noël Le Graët dreigde in de sportkrant L’Équipe eind mei nog Mbappé niet langer te laten meedelen in de opbrengsten. Afgelopen zomer leek de zaak opgelost en sprak Le Graët begripvolle woorden. “We hebben twaalf sponsors die allemaal iets willen met Mbappé. Ik begrijp dat dat soms te veel wordt.”

Maandagavond kwam de Franse voetbalbond met een communiqué. “Na besprekingen tussen kaderleden van de Franse nationale ploeg, de coach en een verantwoordelijke van de marketingafdeling, heeft de Franse voetbalbond besloten om de overeenkomst inzake de portretrechten van de spelers zo snel mogelijk te herzien.” De Franse sportkrant L’Equipe weet dat Mbappé hierdoor toch zal deelnemen aan de fotoshoot dinsdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *