Thu. Sep 19th, 2024

Het venijn zat hem weer in de staart bij Racing Genk. Net als vorige week op Union (1-2) sloegen de Limburgers tegen AA Gent in de absolute slotfase toe. Aanvoerder Bryan Heynen kopte op een vrije trap van Mike Trésor de 1-0 binnen.

Wouter Vrancken koos voor Preciado op de plaats van de geblesseerde Paintsil, terwijl Hein Vanhaezebrouck naast Cuypers nog eens de kans gaf aan Depoitre. De partij begon meteen met kansen voor beide ploegen. Na goed werk van Onuachu kon Trésor schuin voor doel uithalen, maar de vleugelspits raakte het leer verkeerd en schoot voorlangs. Aan de overkant had Gent toe moeten slaan na slordig balverlies van Muñoz. Hong vond knap Depoitre, die breed speelde voor Samoise. De Gentse wingback wachtte veel te lang en zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt worden.

De eerste helft was verder evenwichtig, zonder heel veel doelgevaar. Na 25 minuten brak Castro-Montes door op links. Zijn voorzet werd slechts deels verwerkt, waarna Hong kon uithalen. Hij deed dat op de arm van McKenzie, maar die plakte tegen het lichaam en dus was er van een strafschop geen sprake.

Genk creëerde gevaar via Onuachu en Preciado. Eerstgenoemde leek na een halfuur op weg naar zijn eerste goal van het seizoen. Roef was zelfs al geklopt, toch kon Torunarigha, die later in de match geblesseerd uitviel, in laatste instantie voorkomen dat de Gouden Schoen kon uithalen. Roef moest even daarna dan weer alles uit de kast halen op een kopbal van Preciado.

Iets voor het uur was het weer eens schrikken voor de thuisploeg. Cuesta talmde te lang met uitvoetballen en verspeelde de bal aan Cuypers. De Gent-spits leek alleen op weg naar Vandevoordt, maar Cuesta kwam tijdig terug om zijn slippertje te herstellen. Andermaal lieten de Buffalo’s na om een Genks cadeautje uit te pakken.Genk reageerde meteen. Trésor slalomde zich op de linkerflank voorbij enkel Gent-spelers en vond El Khannouss. De 18-jarige Marokkaan pakte uit met een plaatsbal. Roef verwerkte met de vingertoppen tot hoekschop. Een kwartier voor tijd deed de Gent-keeper hetzelfde op een zwalpende vrije trap van Trésor.

In minuut 90, net toen iedereen zich leek te verzoenen met een 0-0-gelijkspel en het duel veel te veel stillag voor overtredingen, sloeg de thuisploeg toe. Op vrijschop van Trésor knikte Heynen raak: 1-0. Voor Genk de tweede week op rij dat het in de slotfase een draw omzet in een zege. 6 op 6 in plaats van 2 op 6 voor Vrancken en zijn troepen dus.