Thu. Sep 19th, 2024

Paris Saint-Germain won gisteren ook zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League – met 3-1 bij Maccabi Haifa – maar de meeste aandacht naderhand ging uit naar Neymar. De Braziliaan was woedend op de Duitse Daniel Siebert, die hem in de slotfase een opmerkelijke gele kaart had gegeven.

Meteen na zijn goal in de 88ste minuut in het Sammy Ofer Stadium van Haifa kreeg Neymar van Siebert geel. De reden: de manier waarop de aanvaller zijn goal vierde, was volgens de Duitser provocerend. Na zijn goal zette Neymar, zoals hij overigens vaker doet, zijn duimen naast zijn oren en maakt met zijn open hand en trillende vingers een soort van ‘lekker-pûh-beweging’.

Dat kon dus niet door de beugel volgens Siebert. Neymar snapte er niets van. ,,Dit is een totaal gebrek aan respect voor een sporter. Zoiets is onbestaanbaar”, schreef hij op Twitter. ,,Ik krijg geel voor niets, terwijl ik de ene na de andere overtreding moet incasseren. En de scheidsrechter? Die zal echt niet toegeven dat hij fout zat.”

In een latere tweets, als reactie op Braziliaanse fans, schrijft Neymar de naam van Siebert in blokletters, inclusief enkele emoji’s.

Neymar heeft het vaker moeilijk met scheidsrechters, die het op hun beurt vaak moeilijk hebben met het licht ontvlambare karakter van Neymar. Bekend zijn zijn aanvaringen met onder anderen Bjorn Kuipers tijdens het WK van 2018 in Rusland. Kuipers is inmiddels gestopt als arbiter op het hoogste niveau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *