Thu. Sep 19th, 2024

Op de Alto Mora de la Hoya gaf Remco Evenepoel amper terrein prijs in de Vuelta. En zo gaat hij als leider de derde week in. Maar ook daar liggen nog enkele uitdagingen. Ontdek hieronder wat Remco nog te wachten staat.

Het moet al heel raar lopen, wil deze rit niet eindigen in een sprint. Het parcours is bijna volledig vlak, op een klein bultje in de finale na. Voor Evenepoel zou dit een rustige dag moeten worden. Voor zijn ploegmaat Rémi Cavagna veel minder: de Fransman zal weer de hele dag op kop moeten rijden van het peloton. Als hij hulp nodig heeft, is Dries Devenyns de eerste naar wie gekeken zal worden.

Een rit van dik 160 kilometer over heuvelachtig terrein. Op papier niks om schrik van te hebben, maar dit is gevaarlijk terrein. De concurrentie krijgt hier de kans om Quick.Step zwaar onder druk te zetten. Als ze vroeg beginnen koersen, zou het kunnen dat Evenepoel en zijn troepen geen moment rust wordt gegund. In de finale moet hij sowieso zelf aan de bak. De aankomst bij Monasterio de Tentudía ligt op de top van een tien kilometer lange klim. Het wordt nooit echt steil (gemiddeld 5%), maar alert zijn is de boodschap.

Een bergrit door het westelijke centrale deel van Spanje. Het peloton moet twee keer over de Alto de Piornal, een col van 13 kilometer aan zo’n vijf procent, daar ligt ook de finish. Opnieuw geen killer, maar dit is een rit waarin je als concurrent de leider en zijn ploeg opnieuw ferm kan vermoeien. Met 192 kilometer is het ook nog de langste rit die rest. “Ook de hitte zal een belangrijke tegenstander worden”, zegt Evenepoel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *