Thu. Sep 19th, 2024

Barcelona maakte zaterdagavond indruk door de op papier lastige uitwedstrijd tegen Sevilla overtuigend met 0-3 te winnen. Frenkie de Jong moest het opnieuw doen met een invalbeurt en als het aan de Spaanse sportsites ligt, blijft dat voorlopig ook zo. Xavi wordt namelijk op het hart gedrukt om het huidige middenveld te laten staan.

Ook AS komt met superlatieven om de kracht van het ‘ideale middenveld’ van Barcelona te omschrijven. ‘Busquets had het op het begin wat lastig, maar daarna groeide zijn spel exponentieel. En dan Pedri: als hij aan de bal is, lijkt het of de zwarte wolken wegtrekken en de zon opkomt. Het klopt dat Xavi al zijn posities dubbel bezet heeft, maar spelers als Pedri maken echt het verschil.’

De pas achttienjarige Gavi wordt echter alom gezien als man van de wedstrijd. ‘Hij was weliswaar niet rechtstreeks betrokken bij een doelpunt , maar had wel een enorm aandeel in de overwinning. Hij speelt op sterrenniveau’, jubelt AS. Die mening wordt gedeeld door ESPN: ‘Terwijl de aanvallers van Barça het applaus kregen en de schade aanrichtten, was Gavi stilletjes briljant.’

De Jong moest geduld hebben en kwam pas na ruim een uur spelen in het veld voor Pedri. Volgens Sport haalde hij er niet het maximale uit. ‘Toen hij in het veld kwam waren de ruimtes groot, maar hij slaagde er niet in om deze optimaal te benutten. Weliswaar gaf hij een paar goede passes, maar hij verloor ook ballen door overmoed.’ ESPN geeft de middenvelder voor zijn korte optreden een 6.

De Oranje-international, die de afgelopen transferperiode besloot om niet te vertrekken uit Camp Nou, kreeg dit seizoen weliswaar in alle vier de competitiewedstrijden speeltijd, maar stond slechts eenmaal in de basis. Ploeggenoot Memphis Depay kwam, mede door de komst van Robert Lewandowski, het hele seizoen nog niet van de bank.

Barcelona is goed aan de competitie begonnen en bezet na vier speelronden de tweede plaats in La Liga, met tien punten. Lewandowski is met vijf doelpunten gedeeld topscorer van La Liga. Alleen de nog foutloze koploper Real Madrid staat er beter voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *